Ambalează corect. Depozitează sigur.

România a făcut pași importanți legat de ambalarea alimentelor, însă mai are încă drum lung de parcurs pentru a se alinia cerințelor Comisiei Europene în ceea ce privește reducerea risipei alimentare.

Din fericire, consumatorii români au depășit blocajul legat de cercetarea produsului în amănunt până la verificarea mirosului cărnii, iar procesatorii și distribuitorii s-au selectat de la zi la zi, eliminându-se constant cei care puneau produse proaspete la suprafață și alimente stricate dedesubt.

În timp, consumatorul și vânzătorul se educă unul pe altul și schimbă treptat piața românească.

Respecthermoformed_food_packaging_64079600tul față de client vine odată cu produsul ambalat corect, depozitat sigur, transportat în condiții optime și expus corespunzător.

 

 

Campania „Reduceți risipa alimentară. Prețuiți hrana!” își propune să vă sensibilizeze în scopul protejării resurselor naturale și viitorului planetei, prin conștientizarea risipei de hrană și promovarea unei împachetări corecte, ca măsură concretă de reducere a deșeurilor.

Vrem să vă informăm despre rolul pe care îl are fiecare, în acest proces, de la pocesator, producător, la consumator, despre cum pot fi păstrate alimentele mai mult timp dacă sunt ambalate corespunzător, în ce fel se pot alinia producătorii și distribuitorii la normativele europene și cum pot contribui consumatorii la reducerea risipei alimentare.

Campania va culmina cu o dezbatere la care vor fi invitați toți factorii responsabili, atât cei din lanțul alimentar, cât și autorități la nivel înalt.

Conferința „Ambalaje si Soluții Inovatoare de Ambalare pentru Reducerea Risipei de Hrană” va avea loc la Romexpo, în zilele 27-30 septembrie 2016, în perioada desfășurării PACK EXPO, expoziție pentru Europa de Sud Est, care prezintă în premieră tehnologii pentru producția de ambalaje si soluții de ambalare pentru industria alimentară și de băuturi, industria farmaceutică și cosmetică.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.