Consumă conștient!

Știți cum se ambalează carnea sau produsele din carne? V-ați interesat vreodată ce înseamnă ambalarea în atmosferă controlată? V-ați pus vreodată întrebarea dacă injecția cu gaz modifică în vreun fel alimentele? Dar despre ambalarea în vid aveți curiozități?

image_preview (1)

 

Compania româno-elvețiană ANGST ne arată cum funcționează linia de ambalare, iar reprezentanții uneia dintre cele mai mari firme de proiectare si producție de sisteme de ambalat – ULMA Global Packaging ne explică motivele pentru care procesatorii și producătorii români trebuie să țină pasul cu inovația.

 

De ce ne-ar interesa pe noi consumatorii explicațiile lor? Pentru că datorită noilor tehnologii, alimentele pe care le consumăm ajung la noi proaspete, în condiții de igienă, bune din punct de vedere al calității și cu un termen de valabilitate mai mare datorită ambalării corecte.

image_preview

 

Și orice produs alimentar care ajunge proaspăt pe masa noastră și este consumat, nu aruncat, contribuie la reducerea risipei alimentare.

Prețuim hrana! Construim viitorul!

 

 

 

Campania „Reduceți risipa alimentară. Prețuiți hrana!” își propune să sensibilizeze  publicul în scopul protejării resurselor naturale și viitorului planetei, prin conștientizarea risipei de hrană și promovarea unei împachetări corecte, ca măsură concretă de reducere a deșeurilor.

Vrem să informăm despre rolul pe care îl are fiecare, în acest proces, de la producător, la consumator, despre cum pot fi păstrate alimentele mai mult timp dacă sunt ambalate corespunzător, în ce fel se pot alinia producătorii și distribuitorii la normativele europene și cum pot contribui consumatorii la reducerea risipei alimentare.

Campania va culmina cu o dezbatere la care vor fi invitați toți factorii responsabili, atât cei din lanțul alimentar, cât și autorități la nivel înalt.

Conferința „Ambalaje si Soluții Inovatoare de Ambalare pentru Reducerea Risipei de Hrană” va avea loc la Romexpo, în zilele 27-30 septembrie 2016, în perioada desfășurării PACK EXPO, expoziție pentru Europa de Sud Est, care prezintă în premieră tehnologii pentru producția de ambalaje si soluții de ambalare pentru industria alimentară și de băuturi, industria farmaceutică și cosmetică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.