Despre Oameni și Umanitate

Despre Oameni și Umanitate

Fiecare dintre noi este unic. Fiecare își caută sensul, încearcă să fie util, să descopere ce-l face pe el fericit.

A sta să te uiți permanent în grădina altuia și a judeca egal pierdere de timp, de energie, consum inutil de viață. Însă a privi cu îngăduință, cu compasiune, a empatiza, a te regăsi în situațiile celuilalt, a-i sări în ajutor când cere și nu când crezi tu că are nevoie înseamnă Umanitate.

Când îl judeci pe celălalt, când încerci să-i impui cu forța punctul tău de vedere, te cerți de fapt pe tine însuți. Pe tine încerci să te convingi. Când sari în ajutor cu forța, vrei de fapt să te îndepărtezi de tine, de trăirile tale, vrei să-ți confirmi că ești util societății, lumii în care trăiești. Nu ai vindecat ceva la tine. Ai sentimentul inutilității, iar asta te face să te consumi în situații care nu sunt ale tale. Când răspunzi cu adevărat la cererea de ajutor a cuiva, când asta nu te doare, nu te îndepărtează de tine, ci te umple de bucurie, abia atunci ești contribuție. Când a da mai departe din timpul tău, din banii tăi, din experiența ta, îți aduce zâmbetul pe buze și în privire, ai găsit calea spre inima ta.

Când o Națiune se unește în gând și în simțire, atunci e Momentul Vindecării.

Fiecare dintre noi este unic. Însă pic cu pic se face Marea. Unicitatea mea, cu unicitatea ta, cu unicitatea lui pot clădi Unicitatea Noastră: România frumoasă pentru noi și pentru copiii noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.