Prețuim hrana. Construim viitorul.

Procesul de ambalare este foarte important în privința reducerii risipei alimentare.

Cu cât un produs este ambalat corect, cu atât crește calitatea lui, dar și perioada de viață a alimentului respectiv.

Procesatorii și producătorii români încep să fie tot mai conștienți de acest lucru și investesc sume considerabile în ambalaje și soluții de ambalare.

Mihai Ciobanu

 „Trebuie să se alinieze pentru că funcționăm, lucrăm într-o piață comună. Iar concurența nu e numai din interior, poate fi si din exterior. Iar dacă un procesator extern vine cu un produs mai arătos, atunci procesatorul român va pierde, deci trebuie să se alinieze.” (Mihai Ciobanu, ULMA Packaging România)

 

Sorin Minea, președintele ROMALIMENTA crede că oamenii trebuie să fie informați, iar procesatorii, producătorii trebuie să fie primii interesați de acest lucru și să participe activ la educarea publicului în vederea unui consum corect.Sorin Minea

Și ambalarea a avut multe etape, prima dată ambalarea a fost făcută pentru frumusețe, la ora actuală începe să se lucreze pe o ambalare practică, pentru calitatea și menținerea calității produsului.”

 

Mihai Ciobanu, reprezentantul uneia dintre cele mai mari companii internaționale de proiectare și producție sisteme de ambalat consideră că procesatorii, producătorii români trebuie să țină pasul cu inovația: „Orice expoziție, simpozion legat de tehnologie este important pentru procesatori pentru a vedea nivelul de dezvoltare al industriei respective. Dacă vorbim de packaging, de ambalare, oamenii trebuie să știe întotdeauna apare ceva nou și e bine sa vină, să vadă, să se informeze, ca la următoarele investiții pe care le vor face să țină cont de tendințele respective.”

Pack Expo

Campania „Reduceți risipa alimentară. Prețuiți hrana!” își propune să vă sensibilizeze în scopul protejării resurselor naturale și viitorului planetei, prin conștientizarea risipei de hrană și promovarea unei împachetări corecte, ca măsură concretă de reducere a deșeurilor.

Vrem să vă informăm despre rolul pe care îl are fiecare, în acest proces, de la pocesator, producător, la consumator, despre cum pot fi păstrate alimentele mai mult timp dacă sunt ambalate corespunzător, în ce fel se pot alinia producătorii și distribuitorii la normativele europene și cum pot contribui consumatorii la reducerea risipei alimentare.

Campania va culmina cu o dezbatere la care vor fi invitați toți factorii responsabili, atât cei din lanțul alimentar, cât și autorități la nivel înalt.

Conferința „Ambalaje si Soluții Inovatoare de Ambalare pentru Reducerea Risipei de Hrană” va avea loc la Romexpo, în zilele 27-30 septembrie 2016, în perioada desfășurării PACK EXPO, expoziție pentru Europa de Sud Est, care prezintă în premieră tehnologii pentru producția de ambalaje si soluții de ambalare pentru industria alimentară și de băuturi, industria farmaceutică și cosmetic.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.