Primul nostru interviu ca asociație

Recunosc că țara noastră trece printr-o perioadă grea.

Tocmai de aceea cred că acum e mai multă nevoie de noi.

 

13238981_1205704342775254_4631992766819917666_nPuterea mi-e limitată și sigur munții sunt mult prea greu de urnit pentru mine. Vor rămâne acolo unde sunt și de unde ne înnobilează frumos țara. Dar, așa mică cum sunt, cu forțele mele, vreau să inspir oameni, să le dau idei bune, sa le demonstrez că se poate, că depinde de noi să trăim mai bine, în țara noastră. Că sistemul pe care-l blamăm atât de des e format din oameni, care nu vin din altă parte, ci dintre noi. Din rândul nostru se nasc politicienii, afaceriștii, societatea civilă. Până și angajații de la stat, huliții birocrați, sunt tot părinți, frați, bunici sau altfel de rude, prieteni, cunoștințe de-ale noastre. Fiecare face ceea ce a fost învățat să facă. Sunt consecințe ale obișnuințelor. Și da, aș schimba mentalități. Cred în evoluție. Cred că putem schimba lumea, dacă ne dorim asta.

 

Kreatoria: Auzim des „să luăm atitudine”, dar ce înseamnă acest lucru, concret, zi de zi?

11888591_1055746127771077_5180413949316586768_o (2)

Pentru mine, înseamnă foarte mult. Atât de mult încât a fost printre primele cuvinte pe care le-a învățat fiul meu. I-am repetat continuu: „A-ti-tu-di-ne. Capul sus, mami! Privește înainte fără teamă. Ai încredere! Deschide larg ochii și îmbrățișează viața!”

 

 

Românii sunt talentați și creativi. Doar încrederea trebuie să și-o redobândească. Li s-a spus prea des și prea multă vreme că sunt „defecți”. Atât de insistent li s-a inoculat asta, încât unii chiar au crezut, au depus armele, s-au lăsat înfrânți. Mi-ar plăcea să am puterea și să aflu calea prin care să le transmit cât mai repede și cât mai clar că sunt BINE. Că au virtuți de netăgăduit. Că sunt inimoși, inteligenți și că pot face exact ce vor. Că țara noastră frumoasă și mănoasă, cu munți și văi, cu râuri și mare, cu flori minunate și păduri bogate este locul ideal pentru dezvoltare. Că trebuie s-o iubim și s-o îngrijim. Exact așa cum e bine să facem și cu noi. Să învățăm să ne apreciem, să ne ajutăm, să ne îmbrățișăm cu inima. Iar în liniște și în armonie, creativitatea vine de la sine, ca o consecință a binelui care ești și pe care îl dăruiești.

Mai multe despre proiectul sufletului meu, găsiți pe kreatoria.ro.

Kreatoria promovează creativitatea și creativii, dar mai ales pe cei care se doresc a fi inspirație. Mulțumim că ne-ai inclus în această lume, Anca Ghinea. Suntem onorați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.