Comunicat de presa CONFERINTA 27 septembrie 2016


logoFederațiile și asociațiile reprezentative din domeniul alimentar și din cel de ambalaje susțin Campania de responsabilitate socială „Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana” inițiată de Asociația Facem România Bine în parteneriat cu EUROEXPO și ROMEXPO și ni se alătură la CONFERINȚA din 27 septembrie 2016, care se va desfășura în cadrul evenimentului internațional Pack Expo, expoziție dedicată tehnologiilor pentru producția de ambalaje și soluții de ambalare.

Președinții Federației Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA și Federației Naționale PRO AGRO,  precum și conducerile Asociației Române a Cărnii – ARC, Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL  participă în calitate de speakeri la primul panel al Conferinței, intitulat ROMÂNIA ÎN FAȚA PROVOCĂRILOR PRIVIND REDUCEREA RISIPEI DE HRANA, în care vom dezbate propunerile legislative și oportunitățile de acțiune în sectoarele public, privat, ONG, în cadrul lanțului de producție, aprovizionare, distribuție și vânzare, în privința reducerii risipei alimentare.

Reprezentanții Asociației Române de Ambalaje și Mediu – ARAM, ai Patronatului Industriei de Celuloză și Hârtie din România- ROMPAP, ai Asociației Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din Romania – ASPA PLAST și ai GREEN REVOLUTION, dar și cele mai mari societăți din industria de ambalare, participă la dezbaterea AMBALAJE ȘI SOLUȚII INOVATOARE DE AMBALARE PENTRU REDUCEREA RISIPEI DE HRANĂ, unde vom vorbi despre impactul deșeurilor de ambalaje asupra mediului înconjurător, soluții pentru evitarea procedurii de infringement și construirea unui Plan Național de Gestiune a Deșeurilor (PNGD) FUNCȚIONAL.

În cadrul CONFERINȚEI, subiectele stringente de pe agenda legislativă, dar și de pe agenda publică vor fi dezbătute împreună cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului României. Sunt invitați Prim-Ministrul României, Dacian CIOLOȘ, ministrul Mediului, Cristina PAȘCA-PALMER, ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, secretarii de stat Raul Călin POP și Elena DINU, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini SĂPUNARU, împreună cu inițiatorii proiectelor de lege privind reducerea risipei alimentare, președintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, Carmen Ileana MOLDOVAN și conducerea Administrației Fondului de Mediu.

Evenimentul se va desfășura la data de 27 Septembrie, începând cu ora 10:00, în Sala Cupola a Pavilionului Central ROMEXPO, în cadrul evenimentului Pack Expo, cea mai mare expoziție de ambalaje și soluții de ambalare din Sud-Estul Europei.

Campania „Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!” își propune să vă sensibilizeze în scopul protejării resurselor naturale și viitorului planetei, prin conștientizarea risipei de hrană și promovarea unei împachetări corecte, ca măsură concretă de reducere a deșeurilor. Vrem să vă informăm despre rolul pe care îl are fiecare, în acest proces, de la producător, la consumator, despre cum pot fi păstrate alimentele mai mult timp dacă sunt ambalate corespunzător, în ce fel se pot alinia producătorii și distribuitorii la normativele europene și cum pot contribui consumatorii la reducerea risipei alimentare.

 banner conferinta anti-risipa

Parteneri: 

logo_pack-expoROMEXPO LOGOlogo euroexpo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.