Conferința Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!, 27 septembrie, Romexpo

Conferința Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!, 27 septembrie, Romexpo

La nivelul statelor membre UE, risipa alimentară este de peste 89 de milioane de tone pe an, circa 180 de kg pe cap de locuitor.

Alimentele aruncate în România reprezintă 2,55% din totalul risipei la nivel UE. Deși este una dintre cele mai sărace țări din UE, cu peste 40% din locuitori în pragul sărăciei, România se află pe locul 10 din 27 de țări analizate de Eurostat, în anul 2015.

Cercetările din ultimii ani arată că mâncarea ajunge la groapa de gunoi fie din cauza excesului de consum, în ţările cu economie puternică, fie din cauza condiţiilor economice sau meteorologice nefavorabile, însă pierderile sunt similare. Studiile arată că cele 30 de procente din producţia mondială, care se aruncă în fiecare an, ar putea acoperi de trei ori necesarul de hrană pentru populaţia globului. Valoarea pierderilor este, în fiecare an, de şase ori mai mare decât cea a ajutoarelor pentru dezvoltare, iar Comisia Europeană atrage atenţia că, în lipsa unor măsuri adecvate şi urgente, pierderile alimentare ar putea creşte cu 40% până în 2020.

banner_sala_cupola_94x29m

Despre ce măsuri va lua România, ce face concret pentru reducerea risipei de hrană, vorbim cu reprezentanții din sectorul alimentar și autorități, la conferința din 27 septembrie, de la Romexpo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.