În lume, se aruncă anual hrană cât suprafața Chinei. Puteți vizualiza?

Risipa de hrană este o realitate pe care nu o mai contestă nimeni. Se fac programe cu bătaie lungă, se gândesc proiecte de conștientizare, se încearcă luarea de măsuri concrete pentru reducerea acestui fenomen.

Organizații neguvernamentale internaționale sau locale se implică în fiecare zi. Comisia Europeană încurajează atât autoritățile, cât și societatea civilă, pentru a contribui fiecare în încercarea de a schimba obișnuințe, mentalități, de a conștientiza oamenii că deși Universul este nelimitat, risipa de hrană este un pericol real pentru planeta noastră.

Se consumă resurse importante pentru producerea alimentelor și pentru eliminarea deșeurilor rezultate.

Fără a ne da seama de consecințe, fiecare dintre noi aruncă anual 179 de kg de alimente. În România hrana risipită este estimată la 2,2 milioane de tone, pe an. Vă dați seama?! Nici nu ne putem imagina această cantitate de alimente.

În lume, se aruncă anual hrană cât suprafața Chinei. Puteți vizualiza?

harta_Chinananjing-sanitation-workers-strike-dump-garbage-on-streets-01

Urmăriți video-ul atașat acestei postări. Și haideți alături de noi!

Pe 27 septembrie vă așteptăm la ROMEXPO. Conferința “Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!” va aduce la aceeași masă autorități, ONG-uri, producători, procesatori, distribuitori, retaileri.

Vom încerca să aflăm ce face România în fața provocărilor privind reducerea risipei de hrană.

Campania „Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!” își propune să vă sensibilizeze în scopul protejării resurselor naturale și viitorului planetei!

Parteneri: 

logo_pack-expologo euroexpoROMEXPO LOGO

Leave a Reply

Your email address will not be published.