Suntem ceea ce gândim

Suntem ceea ce gândim

Cum ar fi dacă ne-am iubi?

Realizăm câtă energie consumăm să ne urmărim unii pe alții? Cât din viața noastră ne judecăm între noi? Cât ne doare asta și cât ne consumă? Câtă viață am economisi dacă în loc de critici ne-am aduce încurajări? Nervii, stresul, crizele ne slăbesc organismul, îi reduc imunitatea și ni-l lasă neajutorat în fața bolilor. Dacă în loc de fețe încruntate am întâlni zâmbete? Zâmbetul aduce zâmbet. Vorba bună rezolvă orice situație mult mai repede și mai bine.

Hai să extrapolăm un pic la România. Blamarea asta continuă a locului în care trăim, a oamenilor care ne înconjoară, aduce norii deasupra tuturor. Noi trăim aici, în țara pe care unii declară că nu o suportă, despre care în bancurile noastre de “intelectuali” spunem “ce țară frumoasă, păcat că e locuită”.

Oare când ne împăunăm cu vorbe dure despre neamul nostru, ne amintim că facem parte din el? Că el nu e în afara noastră? Ori crede fiecare că el este excepția? Încă n-am înțeles că ne-am devenit cei mai mari dușmani? Că ei, străinii, nici să își dorească nu pot vorbi frumos despre noi atât timp cât noi ne umplem de noroi?

N-am înțeles că așa cum dar din dar se face Rai, rău din rău se face Iad? Că suntem suma faptelor noastre? Și chiar a vorbelor noastre?

Hai să ne asumăm greșelile. Să recunoaștem că ne-am exagerat defectele, că suntem proprii gropari, că ne-am defăimat patria peste mări și țări și ne-am înjosit ca națiune.

Așa cum vă invit să ne asumăm și reușitele. Să vorbim despre ce se întâmplă bun și frumos în România. Despre cum știm să ne sprijinim la necaz, despre puterea noastră de a renaște din propria cenușă, despre ce popor ospitalier și harnic suntem, despre copiii noștri premiați peste hotare, despre milioanele de români care muncesc din greu afară ca să trimită bani acasă. Să ne recunoaștem unicitatea și să ne acceptăm pur și simplu. Să încercăm să ne facem bine. Să Facem România Bine!

NOTA: Precizăm că foto e preluată de pe google free images, am descoperit-o demult, nu reușim să identificăm sursa acum. O postăm pentru că este atât de sugestivă. Dacă cineva ne sugerează cui îi aparține, vom fi fericiți să promovăm numele autorului. Mulțumim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.